НАЧЕЛНИК САВИЋ: ДОБИЛИ СМО ОБЕЋАЊЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТА ПРЕКО СТАРЕ МАЈЕВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

НАЧЕЛНИК САВИЋ: ДОБИЛИ СМО ОБЕЋАЊЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТА ПРЕКО СТАРЕ МАЈЕВИЦЕ


На маргинама Самита пословне дијаспоре, који се одржава у Цириху начелник општине Лопаре Радо Савић и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, сусрели су са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.
Организатор и домаћин састанка било је Удружење Мајевичана у Швајцарској и Удружење српских привредника Швајцарске.
Разговори су вођени о могућностима и начину како да локалне заједнице и Влада Републике Српске створе бољи амбијент за улагања у Републику Српску.
Према ријечима начелника Савића упућен је захтјев, од стране општине Лопаре и Удружења Мајевичана у Швајцарској, да се направе боље путне комуникације када је у питању ова локална заједница.
Он је саопштио да је премијер Вишковић реаговао позитивно и обећао помоћ од 1.000.000 КМ општини Лопаре за улагање у пут преко Старе Мајевице.
„За нашу локалну заједницу од изузетне је важности да кроз саме Лопаре и цијелу општину пролазе добре путне комуникације, предсједник Владе обећао je ову значајну финансијску подршку, да Лопаре поново буду транзитно мјесто између већих центара као што су Тузла и Брчко, што је за Лопаре од животног значаја, јер неће бити слијепо цријево када су у питању саобраћајнице“, нагласио је начелник Савић у својој изјави новинарима.