СТУДЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА У ПОСЈЕТИ РИТЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

СТУДЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА У ПОСЈЕТИ РИТЕ УГЉЕВИК


Foto
Око тридесет студената Рударско геолошког факултета Универзитета у Београду данас је боравило у посјети Рудник и Термоелектрану Угљевик.
 
Студенти су обишли површински коп “Богутово село”, а домаћини су се потрудили да им што ближе објасне и процес производње угља.


 
“На нашем површинском копу су тешки рударско - геолошки услови, али својом стручношћу и пожртвованошћу запослених остварују се сви планирани задаци. Годишње се у нашем руднику произведе око два милиона тона угља”, рекао је студентима Димшо МИлошевић, главни технички руководилац Радне јединице “Рудник” на РиТЕ Угљевик.
 
Оно што је будућим инжењерима било посебно занимљиво је чињеница да је Рудник Богутово село у фази затварања, док је у фази отварања рудник “Исток 1”.


 
“За већину њих ово је била и јединствена прилика да се сретну и упознају са најновијом опремом, али и методама рада угљевичког рудника. Циљ посјете студената било је продубљивање теоријских знања и упознавање са специфиностима копа”, рекао је Владимир МИлисављевић, професор стручне праксе на Рударско геолошком факултету.
 
У склопу посјете студенти су обишли и постројење за одсумпоравање димних гасова, те се ближе упознали са важношћу и начином рада тог постројења.