СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОМОЋИ ТОПЛАНИ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОМОЋИ ТОПЛАНИ


На другој ванредној сједници Скупштине Града, са само једном тачком дневног реда, једногласно је усвојен Приједлог одлуке о одобравању новчаних средстава Градској топлани у износу од око 610. 000 КМ. Ријеч је о износу који Топлана дугује добављачу, а одлука ступа на снагу наредним даном од објављивања у Службеном гласнику према амандману који је уложио предсједник Скупштине  Александар Ђурђевић. 

-Поред усвајања овог приједлога одлуке, усвојена су и два закључка. Први се односи на помоћ за „Водовод и канализацију“ и „Бању Дворови“, који такође имају финасијске проблеме које треба хитно ријешити. Други закључак се односи на Градску топлану, да уз извјештај о раду предузећа доставе план мјера за реструктуирање предузећа“, рекао је Ђурђевић. Градоначелник Љубиша Петровић је истакао да „иако одборници имају различита политичка схватања, нису дозволили да то утиче на грађане, те су поставили интересе народа и раднике Топлане изнад сваког другог интереса“.


-На овај начин, избјегнут је стечај предузећа, али и плаћање затезне камате, која би износила око 200.000КМ“, рекао је Петровић.

Семберија инфо