ИЗ РЕПУБЛИЧКЕ СТРАНКЕ СРПСКЕ ПОРУЧИЛИ :: Semberija INFO ::

 

ИЗ РЕПУБЛИЧКЕ СТРАНКЕ СРПСКЕ ПОРУЧИЛИ


Развијмо заједно најдужу заставу Републике Српске!

Републичка  омладина Српске у четвртак, 12. маја, обиљежиће Дан Војске Републике Српске и Дан побједе над фашизмом, на јединствен начин,  развијањем најдуже заставе Републике Српске у центру Бијељине.
Саво Ристић, члан Републичке омладине Српске, рекао је да су чланови Републичке омладине Српске одлучили да обиљеже Дан Војске Републике Српске и Дан побједе над фашизмом, по узору на Источно Ново Сарајево, који су Дан Републике Српске обиљежили развијајући најдужу заставу РС.

- Застава је дугачка 527 метара. За само пар дана добили смо много позива, са похвалама за нашу акцију и иницијативу. Са поносом можемо рећи да већ имамо неколико стотина грађана на нашем списку, који ће доћи да нас подрже и да развију најдужу заставу“, рекао је Ристић.

Татјана Јокановић, предсједница Републичке омладине Српске, присјетила се тренутка када су први пут угледали најдужу заставу РС, одушевљења и поноса и рекла да је  застава широка 4,6 метара и тешка једну тону и да на транспорту заставе и припреми за развијање ради тим од 12 особа.

- Наш позив у име Републичке омладине Српске  упућен је свим грађанима, бројним организацијама, удружењима, јавним установама, предузећима и многим другим политичким партијама. Жељела бих да истакнем, да је свијест о националној припадности многих наших вршњака на јако ниском нивоу. Сматрам да овакви и слични  догађаји, могу да утичу да се пробуди све оно што ми у себи имамо и држимо, а то је љубав према свом, српству, застави и Републици у којој живимо и боравимо, а имамо и поштовање према другом и другачијем. Сматрам да ако не волимо, не цијенимо и не поштујемо оно што имамо ми и оно  што је наше, нећемо знати да цијенимо и поштујемо оно што је туђе, другачије“, истакла је Јокановићева.
Драган Љубинковић, потпредсједник Републичке странке Српске, истакао је да ово јединствен догађај, који се први пут одржава у Бијељини.

-Овом приликом желим да позовем сва борачка удружења и организације да нам се придруже у овој манифестацији.  Овом манифестацијом ћемо показати да је наш идентитет веома битан и наша обиљежја која треба да сачувамо и да покажемо да смо јединствен. Нагласио бих да, ово није политички организовано, него је то идеја наших омладинаца, грађана и обичних људи“, нагласио је Љубинковић.

Овом приликом,  позвали су све, да 12. маја у 11 часова и 45 минута код зграде Основног суда у Бијељини заједно са Републичком омладином Српске развију најдужу заставу.

Семберија инфо