ТЕХНИЧКА ШКОЛА „МИХАЈЛО ПУПИН“ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ТЕХНИЧКА ШКОЛА „МИХАЈЛО ПУПИН“ БИЈЕЉИНА


Представљен дио резултата учења и такмичења

Наставно особље Техничке школе „Михајло Пупин“ у Бијељини данас је јавности представило неке од ученика који су у претходном периоду остварили запажене резултате на текмичењима из наставног градива и спортских активности. Ова школа тренутно броји 1018 ученика и што је још важније, биљежи тренд раста броја ученика.


-Техничка школа „Михајло Пупин“ стално подиже квалитет наставно-образовног процеса. Тако да су наши ученици у кратком периоду остварили вриједне резултате на регионалним и републичким такмичењима. Овдје имамо троје ученика који су недавно побједили на републичком такмичењу из физике. Ту су и побједнице такмичења у женском фудбалу у оквиру Малих Олимпијских игара Републике Српске као и ученици који су остарили резултате на такмичењима из математике, програмирања, српског језика, атлетике, итд. Наша професорица, Стана Петровић је добитница Светосавске награде за школску 2020/21. годину а школа је добитник Ордена Његоша првог реда урученог од стране предсједнице Републике, Жељке Цвијановић. Све ово нам говори да смо на правом путу образовања наше омладине и развоја наше друштвене заједнице“, рекао је Миленко Максимовић, директор Техничке школе „Михајло Пупин“.

Најистакнутији кандидат за ученика генерације је Никола Јововић, ученик четвртог разреда на одсјеку за рачунарство. Поред показаног успјеха током редовног школовања Никола је учествовао и освајао признања на бројним такмичењима из области физике и програмирања.

-Велика је част и задовољство четири године похађати ову образовну институцију. Учествовао сам на многобројним такмичењима и морам се захвалити својим професорима, родитељима али и другарима из клупе који су били моја стална и неизоставна подршка на путу до сваког успјеха који сам постигао“, рекао је Никола Јововић.

Семберија инфо