ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ У ПЕТАК 13. МАЈА :: Semberija INFO ::

 

ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ У ПЕТАК 13. МАЈА


Ванредна сједница Скупштине града одржаће се 13. маја, а односи се на одлуку за одобравање новчане помоћи Градској топлани, договорено је на међустраначком састанку одборничких клубова. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић је појаснио да је на састанку договорено и да се накнадно, као допуне, уврсте одлуке о финансијској помоћи „Водоводу и канализацији“ и „Бањи Дворови“.

-Састанак је сазван на захтјев градоначелнка Љубише Петровића, али он се није појавио на састанку, што сматрам неозбиљним. Такође, по наведеним питањима финансијске помоћи за ова три предузећа, није инициран ни са мном као предсједником Скупштине, ни клубовима одборника“, рекао је Ђурђевић и нагласио да умјесто писања по друштвеним мрежама, треба да се сви врате за  нормалне токове комуникације. Шеф  кабинета градоначелника Младен Арсеновић, потврдио је да је састанак био флексибилан по питању договора за рјешавање проблема у Топлани, јер је неопходно испоштовати рок за измиривање обавеза према добављачу, а по питању проблема Водовода и Бање Дворови, како је рекао, „потребно је детаљније анализирати постојеће проблеме и у складу с тим реаговати“. Шеф клуба одборника Мирослав Миловановић подсјетио је да је 2. фебруара постигнуто судско поравнање за плаћање Топлане према добављачу, а 4. фебруара је Топлана прослиједила допис Градској управи за финансијсу помоћ од око 610. 000 КМ. Допис је дужи период стајао у ладици, а рок за исплату добављачу истиче 15. маја.

-Градоначелник да је хтио да ријеши проблем, одмах би сазвао састанак, али то није учинио, а ми као одборници тражимо и да се испоштује одлука о испалти средстава у износу од 300. 000 КМ предузећу „Водовод и канализација“, као и 100. 000 КМ „Бањи Дворови“, рекао је Миловановић додавши да очекује да се ове двије одлуке нађу на дневном реду ванредне сједнице.