АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ ДОБИТНИЦИ ПОВЕЉЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ ДОБИТНИЦИ ПОВЕЉЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ


Предсједник Србије Александар Вучић и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић добитници су Повеље општине Лопаре у поводу крсне славе Светог великомученика Георгија-Ђурђевдана.
 
Повеље , златне значке и признања заслужнима уручили су на данашњој Свечаној сједници начелник Лопара Радо Савић и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.
 
Повеља за допринос привредном развоју општине Лопаре предсједнику Србије Александру Вучићу уручена је његовом изасланику Милораду Вељовићу.
 
-Ова Повеља није само симболика него историјска ствар која показује колико је Александар Вучић заинтересован за развој Републике Српске и свих њених општина-рекао је Вељовић.
 
Средствима Владе Србије изграђена је пословно-производна хала у Прибоју код Лопара површине 900 метара квадратних, а за њену изградњу је утрошено 651.000 КМ.
 
Повеља за хуманитарни рад на територији општине Лопаре уручена је хуманисти и привреднику из Њемачке Мирославу Којадиновићу.
 
-Лопаре су моја друга кућа, радујем се сваком доласку у Републику Српску а посебно код мојих пријатеља у ову дивну мајевичку општину-рекао је Којадиновић.
 
Он је посебно истакао руководство општине Лопаре за које каже да се толико боре са своје грађане да су управо они најправили највећу везу дијаспоре и матице која је плодоносна за све становнике мајевичког краја.
 
Начелник општине Лопаре Радо Савић оцијенио је протеклу годину као добру када је ријеч о реализованим пројектима на задовољство свих грађана и локалне власти.
 


-Општина Лопаре напредује, упркос свим изазовим са којима се друштво сусреће. Правимо нове планове а очекујемо подршку свих нивоа власти да би се брже реализовали-рекао је Савић.
 
Он је најавио даљи развој пољопривреде а посебно воћарства.
 
-Велики пројекат који је пред нама је изградња Туристичког комплекса Бусија, а ту су и други пројекти не мање важни као што је побољшање и проширење водоводне мреже, као и други-додао је Савић и захвалио свима који подржавају општину Лопаре.
 
Добитници златне значке општине Лопаре су Д.о.о. „Пам Спасојевић“, Бошко Тубић, Борка Влачић, Удружење грађана „Мајевички акцијаши“, Милена Обрадовић, Марија Томић, Основна школа „Свети Сава“ из Лопара, Небојша Гаврић, Боро Бојић и Жељко Тешић постхумно.