СТАНИШИЋ: ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЧИСТИЈУ И ЉЕПШУ :: Semberija INFO ::

 

СТАНИШИЋ: ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЧИСТИЈУ И ЉЕПШУ


Несавјесно одлагање отпада угрожава и здравље становништва, али и чистоћу и љепоту Бијељине. Како би био ријешен овај проблем одборник ДНС у Скупштини града Бијељина Милош Станишић упутио је иницијативу за повећање казни за непрописно бацање смећа са 400 КМ на 1.000 КМ.

„У име еколошких удружења и савјесних грађана покренуо сам ову иницијативу. Свјесни смо да појачавање свијести о екологији захтијева и много већи ангажман од простог ударца по џепу, али вјерујем да ћемо на овај начин бар донекле смањити бројне дивље депоније у нашем граду“, рекао је Станишић.

Он у иницијативи наводи и да је Град већ набавио камере, те да очекује да постављање на спорним еколошким локацијама такође допринесе откривању починиоца. Станишић се нада да ће надлежни иницијативу спровести у што краћем року и да ће веће казне за несавјесне Бијељинце уродити плодом.

„Вјерујем да никоме од нас није циљ да кажњавамо, већ да полако развијамо свијест о томе да свима нама, и дјеци, младима и старијим суграђанима, и власти и опозицији, треба чист и лијеп град, као и здраво и еколошки освијештено окружење. Увјерен сам да ми то можемо“, рекао је Станишић.