ЛОПАРЕ: ВЕЉОВИЋ И САВИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИЛИ ПРОИЗВОДНО-ПОСЛОВНУ ХАЛУ У ПРИБОЈУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ВЕЉОВИЋ И САВИЋ СВЕЧАНО ОТВОРИЛИ ПРОИЗВОДНО-ПОСЛОВНУ ХАЛУ У ПРИБОЈУ


У Лопарама је данас, поводом Дана општине, свечано отворена пословно-производна хале у Прибоју, која је изграђена средствима Владе Србије.
Објекат су свечано отворили изасланик предсједника Србије Александра Вучића Милорад Вељовић и начелник општине Лопаре Радо Савић.


Вељовић је рекао новинарима да су Лопаре мала општина, али са традицијом, гдје се заједнички мора размишљати о улагању, развоју, те додао да је Вучић заинтересован да помогне, колико је то могуће.
Он је навео да братске односе Републике Српске и Србије треба продубљивати, јер је ријеч о истом народу.
"Никад нећемо гледати ко је политички на власти Републици Српској, битно је да све функционише у јединству, заједништву и да економски просперитет буде приоритет за развој ових крајева", навео је он.
Начелник Лопара Радо Савић је изразио захвалност предсједнику Вучићу, Влади и народу Србије за пружену братску помоћ у реализацији пројекта.
"Ово је симбол наших нераскидивих веза и велике бриге матице Србије за Републику Српску и све њене локалне заједнице, велике бриге за сваког човјека у њима", навео је Савић.


Привредник из Швајцарске који је халу узео под закуп Зоран Поповић рекао је да ће од 1. јула почети производња, гдје ће израђивати противпожарне системе за уградњу у зградамa.
Поповић је рекао већ има уговорене послове у Европи и Швајцарској, а да ће бити запослено 20 радника.
Пословно-производна хала је површине 900 метара квадратних, а за њену изградњу је утрошено 651.000 КМ.