БИЈЕЉИНА: Овог викенда завршетак акције „Април мјесец чистоће“ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Овог викенда завршетак акције „Април мјесец чистоће“


Током априла урађен је низ активности у оквиру манифестације „Април мјесец чистоће“, која се завршава овог викенда.

Тренутно је у току одвожење кабастог отпада, које је организовано у дане редовног одвоза комуналног отпада, у сарадњи са предузећима која врше одвоз отпада на одређеном подручју.

 Грађани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или поред посуда за одлагање комуналног отпада, одакле ће их екипе АД „Комуналац“ и ДОО „Дулетранс“ уклонити.

У овом мјесецу, обављено је чишћење путног правца Бијељина – Батковић, уређен је паркић на углу улица Кнез Иве од Семберије и Јована Дучића, чишћење ловишта, организоване су дјечије манифестације са циљем едукације малишана на тему екологије.

У организацији Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ одржана је еколошка недеља.

У оквиру ове акције, интезивирано је прање градских улица, одржане су едукације ученика о значају екологије и садње дрвећа и цвијећа у двориштима основних школа, а рађене су и акције чишћења одређених локалитета, канала и обала.  

У суботу 30. априла биће организовано чишћење локалитета „Швапска ада“, а истог дана је званично крај акције „Април мјесец чистоће“, која је организована са циљем подизања свијести грађана о значају заштите животне околине.


Семберија инфо - З. Кусмук