Бијељина: Одлука о радном времену за 1. и 9. мај :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Одлука о радном времену за 1. и 9. мај


На основу члана 39. Закона о локалној самоуправи Статута Града Бијељина Градоначелник Града Бијељина, доноси Одлуку о радном времену за Међународни празника рада и Дан побједе над фашизмом.

Први дан Међународног празника рада  1. мај 2022. године (недјеља) је нерадни дан, осим за субјекте наведене у члану 3. ове Одлуке.
 
Другог дана Међународног празника рада  2. маја 2022. године (понедјељак) и 9. маја 2022. године (понедјељак) када се празнује Дан побједе над фашизмом, а ради задовољења неопходних потреба грађана за снабдијевањем основним животним артиклима и других потреба, могу да раде објекти у трговинској и занатско – предузетничкој дјелатности као и продајна мјеста АД ''Лутрија Републике Српске'' Бања Лука на подручју Града Бијељина, најдуже до 12,00 часова.

За вријеме трајања републичких празника, а ради задовољења неопходних потреба грађана за комуналним, здравственим и другим услугама, дужне су да раде: здравствене установе, ватрогасна јединица и предузећа за снадбјевање водом, електричном енергијом и за превоз путника.

Предузећа, установе и организације из става 1. овог члана у обавези су да организују и обезбиједе рад и дежурства у обиму који задовољава функционисање њихове основне дјелатности, потребне за пружање услуга грађанима за вријеме трајања републичких празника.

Предузећа, установе и организације које у својим редовним активностима имају организован рад за нерадне дане, нису обавезне утврђивати повећан обим рада и дежурства. 
 
Апотеке, ветеринарске амбуланте и угоститељски објекти могу радити редовно радно вријеме за вријеме трајања републичких празника.

Привредни субјекти који се баве производном дјелатношћу, а обављају процесну производњу, могу да раде у времену који захтијева процес рада.
 
Ова Одлука ступа на снагу даном доношења, а објавиће се у „Службеном гласнику Града Бијељина“.


​Инфо Бијељина