БОРЕНОВИЋ, ТРИВИЋ И ПЕКИЋ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

БОРЕНОВИЋ, ТРИВИЋ И ПЕКИЋ У БИЈЕЉИНИ


Foto
У Бијељини је данас одржан састанак Регионалног одбора ПДП-а Изборне јединице 6, коју чине Бијељина, Лопаре, Брчко, Угљевик, Шамац, Пелагићево и Доњи Жабар и којем су присуствовали предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, потпредсједница Јелена Тривић и генерални секретар Мира Пекић.
 
- Евидентно је да и у ове изборе идемо са старим изборним правилима, бар у дијелу који се тиче тзв. пакета интегритета, односно техничких измјена Изборног закона. Будући да су претходни изборни циклуси показали да је могућност манипулације по овим правилима веома велика, у свакој регији, у сваком граду и општини радимо посвећено на изборној инфраструктури и чувању гласова. Свака наша посјета Изборној јединици 6 у протеклом периоду показује да наш кандидат Јелена Тривић ужива велику подршку и сигуран сам у њену побједу, побједу нашег другог кандидата и традиционално добар резултат за парламентарне листе – поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.
 
Бореновић је рекао да је одбијање тужбе некадашњег члана ЦИК БиХ којом је оспоравао легитимитет избора садашњих чланова, добра одлука Суда БиХ.


 
- Садашњи састав ЦИК БиХ је изабран у Парламентарној скупштини БиХ и нити једну процедуру нисмо прекршили, тако је да и ово заправо покушај притиска на то независно тијело. Регуларност избора ће увелико значити и од односа ЦИК БиХ, те се надам да ће њихово провођење схватити крајње озбиљно и професионално – рекао је Бореновић.
 
Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да су на данашњем састанку зацртани јасни планови, пројекције и рокови, те формирани су регионални изборни штабови.
 
- Ово је изборна јединица у којој имамо традиционално добар резултат, а ове године ће подршка народа бити још снажнија. Најважнији задатак је адекватно покрити више од 400 бирачких мјеста и имати резултат који одржава стварну вољу људи – истакла је Тривићева.
 
Генерални секретар ПДП-а Мира Пекић је рекла да централа странке већ мјесецима ради на припреми избора.
 
- Завршавао обиласке свих Регионалних одбора, формирају се листе за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ и средином маја ће бити завршена ова припремна фаза. Сваки Регионални одбор има снажну политичку, али и организациону подршку руководства ПДП-а – навела је Пекићева.