БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА 29. ЈАЈАРИЈАДА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА 29. ЈАЈАРИЈАДА


Поводом Васкрса, Центар за културу „Семберија“ из Бијељине данас је организовао 29. Јајаријаду, традиционално такмичење за најљепше и најтврђе јаје. У такмичењу су учествовали наши најмлађи суграђани, а садржајном богатству манифестације помогли су СКУД „Семберија“, Градско позориште „Семберија“ и Туристичка организација Града Бијељина.



- Користим прилику да честитам најрадоснији хришћански празник традиционалним поздравом Мир Божји! Христос васкрсе! Нека је сретан Васкрс свим православним хришћанима уз жељу да у овако лијепом расположењу прославимо још много Васкрса, да будемо подршка једни другима. а исто тако да се са срећом, задовољством и поштовањем свих хришћанских вриједности још много година сабирамо под окриљем Српске православне цркве“, рекао је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић.



У такмичењу за најтврђе јаје учествовало је 46 такмичара. Након пет кругова такмичења у финалу су се састали Урош Млађеновић и Никола Костадиновић. Након финалног одмјеравања снага шарено јаје Николе Костадиновића се испоставило као најтврђе. Жири је, на крају констатовао да је побједничко јаје право, природно јаје и да је млади Костадиновић заслужио титулу најуспјешнијег.

На другој страни, у конкуренцији за најљепше нашарано јаје, стручни жири је био на слатким мукама. Из неколико десетина прелијепо и са пуно љубави украшених јаја изабрана су најљепша три. Павле Божић је освојио треће, Душан Бешлић друго, а Вук Маглајчевић прво мјесто. Сви малишани који су завршили на побједничком постољу добили су вриједне награде спонзора данашње манифестације.


​Семберија инфо - И. Гутић