Републичка омладина Српске очистила депонију на улазу у Ново Село :: Semberija INFO ::

 

Републичка омладина Српске очистила депонију на улазу у Ново Село


Чланови Републичке омладине Српске /РОС/, након апела становника насеља Пет језера и Новог Села, очистили су депонију у овој приградској зони и том приликом прикупили више од стотину врећа отпада.
 
Замјеник предсједника РОС Бане Стајић истакао је да су омладинци још једном жељели да укажу на важност очувања животне средине, али и на неодговорне појединце.


 
- Срамота је да у урбаном дијелу града неко без трунке савјести одлаже оволике количине смећа и тако загађује живот своје и туђе дјеце. Данашњом активношћу хтјели смо да утичемо и на свијест младих, јер ми треба да будемо покретачи промјена. Међутим, јасно нам је да се ништа неће системски промијенити ако и надлежни не увиде овај проблем, ако не повећају казне, ангажују већи број комуналних полицајаца, запосле више људи у комуналним службама – рекао је Стајић.


 
Он је навео да је у чишћењу депоније учествовало двадесетак чланова Републичке омладине Српске, а да ће прикупљени отпад током сутрашњег дана на депонију одвести служба А.Д. „Комуналца“.
 
РСС је раније, у неколико наврата, учествовала у активностима акције „Април – мјесец чистоће“ коју реализује Градска управа, а овог пута су се омладинци сами организовали и одлучили да својим примјером позову и друге на очување животне средине.
 

Републичка странка Српске