МЛАДИ СКУД „СЕМБЕРИЈА“ ОБИЉЕЖИЛИ ЛАЗАРИЦУ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СКУД „СЕМБЕРИЈА“ ОБИЉЕЖИЛИ ЛАЗАРИЦУ


Дјечији ансамбл Српског културно-умјетничког друштва  „Семберија“ из Бијељине обиљежио је  данас  празник Лазареву суботу  традиционалном прољећном игром “Лазарице” испред зграде  Градске управе. Програм обиљежавања је почео у цркви Светог Ђорђа, настављен испред Народне библиотеке „Филип Вишњић“ а завршен на платоу испред зграде Градске управе Града Бијељина.

-Када нас људи виде на улици кажу да је то сигуран знак да долази љепше вријеме. Надамо се родној и плодној години пред нама. Морам истаћи да нас је ове године домаћин испред Градске управе јако лијепо дочекао и био широке руке“, истакла је Јована Барбу, чланица ансамбла СКУД „Семберија“ и прва дама данашње прославе.

Сви учесници наступа пожељели су суграђанима благостање и срећу уочи предстојећег празника Васкрса.



-Ово је прелијеп догађај, прелијепа традиција. Лазарице које овдје играју су вијесници прољећа али и скорог доласка највећег хришћанског празника Васкрса. Ово је прилика да уз игру и пјесму Лазарица уживамо и да очекујемо, уз много рада и много труда и уз Божију помоћ, да имамо једну срећну, успјешну и берићетну годину“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

Семберија инфо