ПРЕДСТОЈИ НАМ ВАЖНА ИЗЛОЖБА У БИЈЕЉИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТОЈИ НАМ ВАЖНА ИЗЛОЖБА У БИЈЕЉИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ


Foto
Галерија Центра за културу „Семберија“ у Бијељини биће мјесто на којем ће се у четвртак, 14. априла одржати прворазредни културни догађај. Милијанко Михољчић, дугогодишњи кустор галерије, академски графичар, вајар и сликар представиће се бијељинској публици изложбом својих радова под називом „Ретроспективне изложбе графике“.

Изложба ће обухватити четрдесетак графика које су настајале у широком временском интервалу: од Михољчићевих студентских дана до најновијих радова и представља изложбу којом се Милијанко Михољчић опрашта од функције кустоса бијељинске галерије и иде у заслужену пензију.

-Човјек нашег тла, ликовно образовање стиче у Сарајеву, у средњој школи вајарство, на академији графика. На изглед супротности, али супротности које се привлаче. То видимо у монументалности масе и односима крајње освијетљености и таме, у сигурној линији која маестрално описује и гради цртеж и затвара само умјетнику знан круг. Јер Милијанко је умјетник који је у животу нашао своју концепцију а који само продубљује све више своје знање и сензибилност на путу који је изабрао. Тај пут је реализам који код њега никада није значио банално илустровање стварности, да би се постигао ефекат умјетничке репортаже, него дубоко продирање у проблеме стварности, искрено тражење, да би се нашло у чисто ликовном изразу и чистим ликовним средствима она веза која спаја све манифестације једног времена...“, написала је у каталогу изложбе Наталија Цимеша.

(Семберија инфо)