ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: УЧЕСТВОВАЛИ НА СИМПОЗИЈУМУ ГИНЕКОЛОГА И ОПСТЕТИЧАРА :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: УЧЕСТВОВАЛИ НА СИМПОЗИЈУМУ ГИНЕКОЛОГА И ОПСТЕТИЧАРА


Симпозијум гинеколога и опстетичара Републике Српске са међународним учешћем на тему “Трудноћа и ковид 19 регионална и наша искуства”, одржан је протеклог викенда у Требињу.

Искуства из ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви“, у вријеме највећег изазова за професију, изнијела је начелница гинеколошко - акушерског одјељења примаријус др Весна Перковић Максимовић. Она је истакла  да је захваљујући правим одлукама менаџмента, на челу са директором Болнице, професором др Златком Максимовићем и уз пожртвованост свих запослених на гинеколошко -акушерском одјељењу, бијељинска Болница успјела да одржи безбједне услове за бригу о трудноћи и доношење новорођенчади на свијет.



Посебна сесија била је одржана за бабице, на којој је учешће узела главна сестра Одјељења за гинекологију и акушерство из бијељинске Болнице, Јасминка Јовић. У тиму који је на симпозијуму представљао Болницу „Свети врачеви“, били су начелница Службе за анестезију и реанимацију, примаријус  др Гордана Арнаутовић, специјалиста гинекологије и акушерства, др Миливоје Пелемиш, те специјализанти гинекологије и акушерства др Александар Стевановић, др Јелена Марковић, др Милица Максимовић и бабица Милкица Стевановић. Симпозијум гинеколога и опстетичара је окупио око 250 учесника, из Републике Српске, Србије и Аустрије.

Семберија инфо - О. Стјепановић