Стотине волонтера за чистију Семберију :: Semberija INFO ::

 

Стотине волонтера за чистију Семберију


Друга субота акције „Април – мјесец чистоће“ протекла је у знаку еколошких акција широм Семберије: више од три стотине волонтера прикупљало је нагомилани отпад крај путних праваца од Бијељине према Амајлијама, Батковићу, Глоговцу и Модрану, као и дуж планинарских стаза у близини Новакове пећине и манастира Тавна.

Највећи допринос данашњим активностима дали су волонтери и еколошки ентузијасти из Гимназије „Филип Вишњић“, Економске школе, Средње стручне школе у Јањи, Планинарског еколошког друштва „Мајевица“, СКУД „Лазарица“, ОФК „Батковић, Мото-клуба „Кречар“, Горске службе спасавања и Градске управе.


Волонтерима се придружио и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић са сарадницима, који је, уз ријечи захвалности свима који доприносе да Семберија буде љепша и чистија, најавио измјене одлуке о комуналном реду и хигијени.
- Нажалост, и даље имамо несавјесне грађане који одлажу отпад на мјеста која не приличе томе и овим измјенама треба да им пошаљемо снажну поруку да је то недопустиво. С друге стране, данас можемо да видимо код свих ових људи разних генерација одлучност да сачувамо здраву и чисту Семберију. Оваквих акција биће и у наредним мјесецима – истакао је градоначелник Петровић.

У оквиру „Априла – мјесеца чистоће“ слиједи дјечији програм на тему екологије који ће бити одржан у Градском парку 14. априла од 12,00 часова, у организацији Позориштанца „Маслачак“ и Градске управе и уз учешће дјеце из Дневног центра за дјецу у ризику.

Град Бијељина