НЕ ЗАБОРАВИТЕ, СУТРА ИЗБОРИ ЗА САВЈЕТЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

НЕ ЗАБОРАВИТЕ, СУТРА ИЗБОРИ ЗА САВЈЕТЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Foto
Избори за чланове савјета мјесних заједница на подручју града Бијељина, у укупно седамдесет градских и сеоских мјесних заједница, биће одржани сутра, у недјељу, десетог априла.

Избори ће бити одржани у временском периоду од осам до 16 сати. Изборе за савјете мјесних заједница проводи Градска изборна комисија и бирачки одбори, укупно њих седамдесет и седам, у складу са одговарајућим одредбама Изборног закона БиХ, Изборног закона Републике Српске, Закона о локалној самоуправи, као и на основу Упутства о организовању и провођењу избора за чланове савјета мјесних заједница, те на основу Статута града и Одлуке о мјесним заједницама наподручју града.

Приједлоге кандидата за чланове савјета мјесних заједница (кандидатске листе) подносили су овлаштени предлагачи, као што су грађани, удружења грађана и политичке странке које имају одборнике у Скупштини града или на подручју града имају градске одборе и друге видове организовања.
 
Како нам је појашњено у Градској изборној комисији, уколико су грађани подносили кандидатску листу, приједлог је морао бити потписан од најмање 30, односно 50, 70 или 100 грађана уписаних у Централни бирачки списак, који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице за коју се проводе избори у савјет мјесне заједнице, а мјесна заједница у свим тим случајевима има од 1.000  до 10.000 регистрованих бирача.
 
Овјеру кандидатских листа извршила је Градска изборна комисија до седмог марта ове године, док су захтјеви за акредитацију посматрача примани до 16. марта.
                       
(Семберија инфо)