ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ЗА БИЈЕЉИНУ И ДВОРОВЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ЗА БИЈЕЉИНУ И ДВОРОВЕ


Foto
Фондација Мир Божији организовала је и ове године Међународно квиз такмичење под називом ,,Немањићи-Знаменити Срби``.
 
Циљ такмичења је очување српског културног идентитета, образовно и културно повезивање Срба и борба против отуђења своје културе, писма и језика. Ученици  ЈУ ОШ ,,Дворови“ освојили су  друго мјесто.
 
Ученици који су представљали ЈУ ОШ ,,Дворови“су Борислава Перић, Марија Остојић и Невена Стевановић. Припремала их је наставница Миланка Станишић. Она је похвалила организацију самог такмичења која је објединила свјетовне и духовне садржаје и позвала све колеге да се пријаве на такмичење због изузетног едукативног значаја, упознавања и дружења ученика, вриједних награда и посјете знаменитих мјеста у Србији. Наши ученици су имали прилику да обиђу знамените српске манастире Студеницу, Троношу, да посјете Тршић, Сирогојно, Кадињачу и многа друга мјеста.
 
Присуствовали су и литургији у Храму Светог Саве на Врачару у Београду коју је служио патријарх српски Порфирије. Труд и рад такмичара награђен је виједним наградама. ,,Ово је огроман успјех за нашу школу, ученике и наставницу која је и прошле године постигла изузетне резултате са ученицима на овом такмичењу. Велико нам је задовољство што смо учествовали и радо ћемо се опет одазвати у наставку одржавања ове значајне културне манифестације” ,истакао је директор школе Чедо Јанковић