ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је, поводом 8. априла који се обиљежава као Свјетски дан Рома, суграђанима ромске националности упутио честитку:

Поводом Свјетског дана Рома, ромској заједници у граду Бијељина упућујем срдачне честитке и жеље да овај дан не буде само повод за прославу, него и подсјећање да је културна разноликост истинско богатство сваке заједнице, а томе у Семберији важан допринос даје ромска традиција и обичаји.

Овај дан је и прилика да се истакне важност поштовања достојанства сваког човјека који живи у нашем граду и давања истих прилика свима, без обзира на националност. То је посебно важно када говоримо о нашим суграђанима Ромима, од којих многи живе у тешкој материјалној ситуацији и нису довољно укључени у друштвени живот нашег града. Степен равноправности чланова друштва је и мјера за успјешност сваког друштва, које своје потенцијале искоришћава за изградњу заједнице у којој сваки члан даје свој максималан допринос напретку заједнице.

Истовремено, позивам и суграђане ромске националности да више пажње посвете прије свега, образовању, поготово млађих генерација, што је важан предуслов за бољи економски и друштвени положај у цјелини. Невладине организације које се баве унапређењем положаја Рома  су битан чинилац у овом процесу и зато заслужују подршку локалне управе и виших нивоа власти. Зато Град Бијељина сарађује са овим организацијама на низу пројеката – од подршке образовању и запослењу до изградње стамбених јединица за социјално најугроженије ромске породице. Опредијељени смо да наставимо ту политику, јер желимо да Семберија остане примјер толерантне, равноправне и солидарне локалне заједнице'', навео је у честитки градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.