ПРОМОЦИЈА ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОЦИЈА ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА


Рекреативна вожња бициклима и ролерима под слоганом „Круг здравља“ данас је у Угљевику поводом обиљежавања Свјетског дана здравља окупила више од 700 учесника.
 
Организатори ове активности су Дјечији вртић „Душко Радовић“ и Школа спорта „Мали шампиони“ а покровитељ општина Угљевик.
 
Директор дјечијег вртића и тренер у школици спора Младен Стевановић рекао је да се данас промовише здрав начин живота како би се скренула пажња да се што више пјешачи и вози бицикл а мање користе аутомобили.
 
-Желимо да подстакнемо бициклизам као спорт и најздравији вид кретања посебно дјеце. Под слоганом „Круг здравља“ придружићемо се милионима људи широм планете који данас обиљежавају Свјетски дан здравља-рекао је у име организатора Стевановић.
 
Учешће у овој спортској активности узео је и начелник Угљевика Василије Перић који је истакао да је важно ментално али и физичко здравље те изразио задовољство јер се окупио велики број најмлађих Угљевичана како би промовисали здрав стил живота.


 
-На овај начин наше најмлађе учимо да је важна физичка активност за физичко али и ментално здравље-нагласио је Перић и захвалио Младену Стевановићу на организацији овог догађаја.
 
Перић је најавио даљу подршку свим активностима који промовишу здравље.
 
Данашњу акцију подржала је прим. др Снежана Драгић која ја казала да је овогодишњи слоган обиљежавања Свјетског дана здравља „Наша планета-наше здравље“.
 
-Задатак је очување планете, тако што ћемо смањити одпад, повећати број засађених дрвећа а побољшати утицај човјека на околину, уредити потоке, ријеке, језера и све оно што од нас зависи-рекла је Драгићева.