РАСПОДЈЕЛА СРЕДСТАВА ЗА СПОРТ - ПИТАЊА :: Semberija INFO ::

 

РАСПОДЈЕЛА СРЕДСТАВА ЗА СПОРТ - ПИТАЊА


Женски одбојкашки клуб "Радник" је једини спортски колектив коме су овогодишњом расподјелом средстава за спорт,  која су увећана укупно за 100.000,00 КМ, умањена средства са прошлогодишњих  на 15.900,00 КМ за 2022. годину што износи близу 30 посто мање. Питамо - зашто?

Је ли то због тога што клуб постоји 26 година, од тога 12 сезона као премијер лигаш, што је дао 18 репрезентативки БиХ, 8 играчица интернационалки, што је освајач КУП-а РС, три пута финалиста КУП-а БиХ, прегршт освојених титула и медаља у јуниорској и кадетској конкуренцији на нивоу РС и БиХ, што има најмасовнији и најквалитетнији рад са младим од 7-14 година, што у клубу раде школовани и лиценцирани тренери, што немамо пореских и других дуговања, што је наш рад транспарентан у изузетно компликованим условима...?

Како је могуће да је расподјела наводно урађена по новом правилнику а "старим процентима" (по старим процентима је било  око 53 посто мушкарци, 47 посто жене -  а и то је неко призвољно одредио за одбојку)? Ко је одредио проценте и на основу чега и зашто то није промијењено ако је нови правилник?

Како је могуће да се и у прошлогодишњој и у 2022. години расподјела у грани спорта - одбојци ради тако да се комплетна резерва оба пута да мушком клубу и плус 15.000,00 ребалансом у дец.2021.г.?

Како да ЖОК "Радник" одигра у полусезони 11 кола 1. лиге, пионирске и кадетске утакмице, плати чланарину и котизацију, фискултурне сале са траншом од 9.3.о.г. од 5.575,00 КМ, а има путовања: БЛ, Требиње, Невесиње, Фоча...? 
Колико неправде треба да поднесе наш колектив: од промјене намјене спортског објекта Соколски дом, немогућности добијања термина у ОШ Кнез Иво, рад на пола терена у градској дворани, рад са младима у неусловној сали ОШ Свети Сава...?

И поред свега УО клуба уз помоћ донатора и позајмицама завршит ће ову такмичарску сезону у 1. лиги успјешно. Међутим, принуђени смо одмах иступити из КУП-а РС и БиХ и на крају сезоне иступити из 1. лиге у 2. лигу, не због резултата него због недостатка средстава, јер се 1.  лига не може играти са овако малим суфинансирањем, а клуб нема намјеру такмичити рекетирањем родитеља и чинити неправде играчицама (ко да новац- његово дијете игра).
Поред новчаних казни за ненаступање у КУП-у и иступању из лиге, ако није због слабог резултата, сматрамо да је немјерљива срамота града, да годинама најбољи и најмасовнији женски колектив има овакав третман.

Пошто наши досадашњи апели и пријава на разговор, нису дали резултата за исправљање неправде, спремни смо са било ким, било када и на било којем медију укрстити аргументе за све горе наведено.

Очито је да мото нашег  клуба "ОВО ЈЕ ВАШ КЛУБ!",  а који је дао можда и највећи допринос својим резултатима и радом да Бијељина постане град спорта,  не важи.

Је ли оваква расподјела дискриминација жена или политичко лобирање или обоје???

ЖОК " РАДНИК" Бијељина