СРНА ДАНАС ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ И ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА :: Semberija INFO ::

 

СРНА ДАНАС ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ И ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА


Новинска агенција Републике Српске „СРНА“ данас је у хотелу Дрина, обиљежила значајан јубилеј, 30 година постојања и крсну славу Благовијести.
 
Уз  присуство бројних  уважених званица, славски обред предводио је његово преосвештенство, епископ зворничко-тузлански господин  Фотије.
 
Генералани директор Срне Јован Цвјетковић, у име Управе и своје лично име, захвалио се свима на честиткама, поводом овог значајног јубилеја.
 
-Током 30 година рада и развоја, СРНА је успјела да одговори на високе захтјеве професије и ослонац је свим медијском кућама на подручју Српске. Оно што СРНА није забиљежила у три деценије свога постојања, као да се није ни десило. До данас смо објавили више од 3 милиона информација, вијести, репортажа, интервјуа, аудио и видео извјештаја, те фотографија. Поводом обиљежавања овог значајног јубилеја, објавили смо и  монографију, под називом “СРНА ЈАВЉА”, кој а ће помоћи да се не забораве дешавања, која су од судбинске важности за наш народ у протеклих 30 година”, нагласио је овом приликом Цвјетковић.
 

 
“СРНА” је основана на Благовијести, 7.априла 1992. године на Палама, одлуком Народне скупштине , тадашње Српске Републике БиХ. Новинска агенција Републике Српске, била је први медији, српског дијела БиХ и створена је у вријеме, када су већ почели ратни сукоби. Она је свједочила настанку РС и представља једну од њених најстаријих и најзначајних институција.

.



Semberija info