МЛАДИ СТРИЈЕЛЦИ СК „ТРБ“ НАСТАВЉАЈУ СА УСПЈЕСИМА :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СТРИЈЕЛЦИ СК „ТРБ“ НАСТАВЉАЈУ СА УСПЈЕСИМА


У Сарајеву је трећег априла одржано 28. Првенство Босне и Херцеговине у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ) у кадетској категорији у екипној и појединачној конкуренцији. На такмичењу је наступило 95 такмичара из 16 стрељачких клубова.

Стрељачки клуб „ТРБ“ из Бијељине је наступио са троје такмичара. Неко ко је спортску јавност Бијељине навикла на успјехе, Софија Ракић је и овај пут освојила прво мјесто и титулу првака у категорији ваздушни пиштољ са погођена 364 круга. У истој категорији, четврто мјесто је освојио Андреј Лукић са погођена 325 круга док је Марија Трифковић освојила шесто мјесто са погођених 300 кругова.

-Професионалан рад, реновирани објекат стрељане и успјех Софије Ракић привукао је десетак младих стријелаца који активно тренирају у нашем клубу. Међу њима, талентом и залагањем су се истакли Марија Трифковић и Андреј Лукић. Они сада, уз Софију Ракић чине такмичарску екипу нашег клуба у дисциплини ваздушни пиштољ. Заједно наступају у кадетској лиги БиХ, као и на свим другим кадетским и јуниорским такмичењима. На овом првенству, Софија је очекивано заузела прво мјесто. Андреј је заузео четврто мјесто, што је заиста велики успјех и за њега и за клуб. Марија Трифковић је заузела шесто мјесто, што је такође добар резултат узимајући у обзир да нема своје оружје, већ га дијели са још једним стријелцом. Клуб ће у што скорије вријеме покушати набавити адекватно оружје, како би талентовани млади стријелци могли успјешно наступати у даљој такмичарској сезони“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Предраг Ракић, мајстор сријелац, тренер и предсједник управе Стрељачког клуба „ТРБ“.
 
Такмичење се одржало на електронским метама Сиус Асцор на 10м на 20 стрељачких мјеста у складу са правилима ИССФ-а у стрељани Спортске дворане „Горан Ченгић“ у Сарајеву.

Семберија инфо