ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА, БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ СУГРАЂАНЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА, БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ СУГРАЂАНЕ


Не загађујте околину, јер тако чувате своје здравље!

Данас се обиљежава седам деценија од како је основана Свјетска здравствена организација, а дан оснивања се обиљежава као Свјетски дан здравља. Овогодишњи Свјетски дан здравља обиљежава се под слоганом „Наша планета, наше здравље“. Веома је важно да чувамо нашу околину, што је веома битно, јер сва обољења данашњице, настала су као посљедица загађивања планете Земље. Чувањем планете Земље и своје околине, чувамо и наше здравље.

 Поводом тога, Дом здравља Бијељина организовао је превентивне прегледе за суграђане. Том  приликом запослени на Одјељењу за промоцију здравља и превенцију болести  мјерили су крвни притиск, шећер у крви, а онима који су у ризику, мјерили су холестерол, дијелили савјете, пропагандни материјал и воће на пункту испред Тржног центра „Емпоријум“ у Бијељини.

Сандра Милошевић, одговорна сестра Одјељења за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Бијељина и предсједник Удружења дијабетичара „Диабета“ Бијељина, рекла је да је њихов мото „Покрени се, превенирај се, едукуј се, спријечимо болест“.


-Битно је нагласити да Дом здравља Бијељина, Удужење дијабетичара „Диабета“ жели да пробуди свијест становништва о превенцији, која је веома битна. Дом здравља Бијељина обавља превентивне прегледе, као што су мамографски прегледи да не би дошло до пораста карцинома дојке. Желимо да ту болест откријемо на вријеме и спријечимо даље компликације. Увијек апелујемо да наше жене дођу да на вријеме и ураде превентивни преглед, јер битна је превенција да се на вријеме спријечи болест“, нагласила је Сандра Милошевић.
Она је додала да превентивне прегледе раде током цијеле године у Дому здравља Бијељина на Одјељењу за промоцију здравља и превенцију болести.

-Циљ Дома здравља Бијељина је да помогне свим пацијентима који болују од хроничних незаразних болести, да очувају здравље колико га имају, односно да им помогнемо да држе ту болест под контролом, да не дође до већих компликација. Трудимо се да радимо и превентивне прегледе на терену, да би на вријеме открили болест и на вријеме преузели контролу“, истакла је Милошевићева.

Семберија инфо