ЦВИЈАНОВИЋЕВА У ПОСЈЕТИ УГЉЕВИКУ: ФЕСТИВАЛ "ДАНИ ХАРМОНИКЕ" ОД ИНТЕРЕСА ЗА ЦИЈЕЛУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈАНОВИЋЕВА У ПОСЈЕТИ УГЉЕВИКУ: ФЕСТИВАЛ "ДАНИ ХАРМОНИКЕ" ОД ИНТЕРЕСА ЗА ЦИЈЕЛУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Foto
Начелник општине Угљевик Василије Перић уприличио је данас пријем за предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић која присуствоваје отварању 14. Међународног фестивала "Дани хармонике" у овој подмајевичкој општини.
 
Перић је захвалио предсједници Цвијановић за покровитељство фестивала и доласку у општину Угљевик.
 
-По овој културној манифестацији Угљевик и Република Српска су препознатљиви у свијету. Захваљујући овом фестивалу Угљевик и Бијељина ће бити домаћини 76. Свјетског купа хармонике 2023. године-рекао је Перић.
 
Он је додао да је данас разговарано о свим другим темама које су везане за локалну заједницу.
 
-Имамо бесплатну Школу спорта за дјецу и све друге садржаје за наше најмлађе суграђане као и најниже цијене гријања и комуналних услуга-рекао је Перић и најавио проширење капацитета Дјечијег вртића.
 
Цвијановићева је истакла да је фестивал “Дани харамонике” од интереса за цијелу Републику Српску те да је посебно радује та сарадња са општином Угљевик.
 
-Разговарали смо и на који начин инфраструктурно поправити одређене ствари у области саобраћаја, а оно што је велика корист локалне заједнице и буџета јесте што добија ренту  од Рудника и термоелекране Угљевик који је велики послодавац и запошљава велики број људи овог краја-навела је Цвијановићева.
 
Према Цвијановићевим ријечима посебна брига јесте да се услови живота поправе у сеоском дијелу или изједначе са градским дијелом обзиром да 60 одсто становника живи у руралном дијелу ове општине.
 
-Свака подршка као и до сада, која долази из кабинета предсједника услиједиће и у наредном периоду а радује ме да се отварају нова мјеста у Дјечијем вртићу-најавила је Цвијановићева уз закључак да нема развоја локалних заједница ако не постоји добра сарадња са републичким властима.
 
Након пријема Цвијановићева ће присуствовати отварању Међународног фестивала “Дани хармонике” у 17.00 часова у угљевичком Центру за културу.
 
Састанак је уприличен у згради општине Угљевик а присуствовали су замјеник начелника Угљевика Вања Зекић, предсјдник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић,потпредсједник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић и народни посланик (СНСД) Милутин Тасовац.