ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА АКЦИЈА „АПРИЛ-МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАД БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛА АКЦИЈА „АПРИЛ-МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“


Садњом два стабла јасена у Градском парку, званично су почеле активности поводом „Априла-мјесеца чистоће“. Градоначелник Љубиша Петровић са предсавницима Градске управе, Одјељења комуналне пиције и предузећа А.Д. „Комуналац“, засадио је стабла и најавио да ће у наредни данима, бити организоване бројне активности у циљу очувања животне средине и уређења Семберије.


-Активно радимо, а тако ћемо и наставити, да будимо свијест грађана о значају здравог земљишта, здраве воде и ваздуха. Такође, радићемо и на мијењању одлуке о комуналном реду кроз именовање радне групе која ће заједно са невладиним организацијама које се баве заштитом животне средине, проналазили најбоља рјешења која ћемо упутити у скупштинску процедуру“, рекао је градоначелник Петровић и најавио да је за сутра планирана акција чишћења путног правца Бијељина-Батковић и Бијељина Амајлије, што ће свакако зависити од временских прилика.  Технички директор А.Д. „Комуналац“ Стојан Јововић, најавио је да ово предузеће има активно учешће у „Априлу-мјесецу чистоће“.

-Поред редовних активности, предузеће ће бити укључено у све акивности у пуном капацитету. Оно што је битно напоменути је да ћемо вршити одвоз кабастог отпада  од 15. до 30. априла, у дане редовног одвоза отпада, од 11. до 21. априла вршиће се и прање градских улица, те бројне друге активности које проводимо са циљем да наш град буде чистији и љепши“; рекао је Јововић. Да додамо да традиционална акција увијек почиње садњом стабала, јер стабло је симбол раста, снаге и хармоније. Иначе, јасен је стабло познато као „стабло старог свијета“,  пуно је древне мудрости и симбол моћи која се добија кроз одрицање и борбу.

Семберија инфо