Перић: Смјене челника Скупштине општине Угљевик су нелегалне :: Semberija INFO ::

 

Перић: Смјене челника Скупштине општине Угљевик су нелегалне


Смјене предсједника и потпредсједника Скупштине општине (СО) Угљевик као и данашња именовања су нелегална јер нису испуњењи услови који су прописани законом, тврди начелник Угљевика Василије Перић након данашњег наставка девете редовне сједнице СО.

“Окружни Суд у Бијељини је привремено ван снаге ставио избор нове комисије за Избор и именовање а коју су 8 марта изгласали одборници окупљени око СНСД-а а та комисија је једина овлаштена да предложи именовање предсједника и потредсједника Скупштине општине”, појаснио је Перић новинарима.

На сједници, Перић је предложио да се сачека рјешење Суда о комисији за Избор и именовање како би се избјегли непотребни трошкови за грађане Угљевика јер би у том случају Скупштина имала два предсједника и два потпредсједника.

“Нажалост скупштина не функционише на прави начин, не доносе се одлуке које су важне за наше грађане. Као начелник општине и у будућем периоду, као до сада радићу законито и чинити све да одлуке буду у складу са законом на принципима демократије”, рекао је Перић.

На данашњем наставку девете редовне сједнице Скупштине општине Угљевик, одборници окупљени око коалиције СДС-а напустили су сједницу уз образложење да рјешење о смјени потпредсједника СО Угљевик Драгана Ђокића и избор новог предсједника и потпредсједника СО Угљевик нису у складу са законом.


​Младен Василић за Семберија инфо