ГАРДА „ПАНТЕРИ“ И СРС „9. ЈАНУАР“ ПОЛОЖИЛИ ВИЈЕНЦЕ НА СПОМЕНИК У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ГАРДА „ПАНТЕРИ“ И СРС „9. ЈАНУАР“ ПОЛОЖИЛИ ВИЈЕНЦЕ НА СПОМЕНИК У ЦЕНТРУ БИЈЕЉИНЕ


Вријеме пролази, али не заборављамо данашњи дан, дан је кад је, прије 30 година,  почела одбрана српских огњишта на подручју Бијељине и градња темеља Републике Српске“, рекли су представници Српске радикалне странке „9. јануар“ и Гарде „Пантери“, који су заједно одали почаст погинулим саборцима и положили вијенце испред споменика на Тргу краља Петра првог Карађорђевића.



- Поносни смо на оно што смо учинили, што смо заштитили и одбранили свој народ, јер да се нисмо ставили у службу свог народа, Бијељина не би била каква данас јесте“, рекао је Мирко Благојевић, предсједник СРС „9. јануар“. Он је нагласио да припадници ове странке никад неће заборавити погинуле, али и преминуле саборце, те да ће увијек обиљежавати овај дан. 

- Циљ нам је да овај, који данас обиљежавамо скромно, постане историјски дан. Ми нисмо жељели рат, али нисмо могли дозволити ни постављанаје барикада по граду и угрожавање срспског становништва“,  рекао је Благојевић.

Предсједник Удружења ветерана Гарде „Пантери“ Петар Цвијетиновић, је изјавио да су прије полагања вијенца испред споменика на Тргу краља Петра првог Карађорђевића, у част погинулих сабораца, претходно били у Ковачићима, гдје је сахрањен командант Гарде „Пантери“ Лјубиша Савић Маузер и одали дужну почаст.

- Љубиша Савић Маузер је био ратни шеф кризног штаба кад је Бијељина одбрањена, на данашњи дан 1992. године и ми то не можемо и не смијемо заборавити, а то очекујемо и од свих структура власти у Бијељини. Захваљујући људима који су се ставили у заштиту свог народа и своје животе уградили у темеље Републике Српске, данас живимо у миру и слободи и наша је обавеза да то преносимо са кољена на кољено“; рекао је Цвијетиновић.


​Семберија инфо - О. Стјепановић