ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: СУТРА ПОЧИЊЕ ТРОДНЕВНИ МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС СА ВИШЕ ОД 600 УЧЕСНИКА :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: СУТРА ПОЧИЊЕ ТРОДНЕВНИ МЕЂУНАРОДНИ КОНГРЕС СА ВИШЕ ОД 600 УЧЕСНИКА


Други међународни Конгрес ХИСПА БХ и ИСВХ  "Свеобухватни приступ у заштити срца и крвних судова – постковид ера" у организацији Удружења ХИСПА БХ, ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви“ и Свјетског удружења за васкуларно здравље - ИСВХ  одржава се  у Бијељини од 1. до 3. априла 2022. године у Етно Селу Станишићи, под генералним покровитељством Предсједнице Републике Српске, госпође Жељке Цвијановић и уз благослов Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија и Његовог преосвештенства владике Фотија.

Свечани програм отварања Конгреса је у петак 1. априла, у  сали Москва са почетком у 19 часова. Предавачи на Конгресу  ће бити водећи свјетски стручњаци из области кардиоваскуларних болести који ће допринијети размјени нових знања и искустава. За регистрацију је до сада пријављено више од 600 учесника из земље и свијета, што потврђује да ће овај научни скуп бити највећи до сада, у Републици Српској. Поред  предавача из Републике Српске, БиХ и Србије, долазе предавачи из Француске, Јапана, Јужне Кореје, Данске, Португала, Бугарске, Хрватске, Русије, Израела и Литваније, а процјена је да ће за три дана Конгрес посјетити око 1.000 људи. 

Програм Конгреса је акредитован од стране Здравственог савјета Републике Српске.  На Конгресу ће, поред кардиолога, учествовати неуролози, ендокринолози, нутриционисти, клинички фармаколози, психолози, психијатри и љекари других специјалности, као и доктори породичне и спортске медицине , али и  медицинске сестре-техничари.  

- У посљедњих сто година смо у непрекидној борби са пандемијом кардиоваскуларних болести, а посљедње двије године и са пандемијом ковид 19,  која додатно оштећује срце и крвне судове. Налазимо се на прагу тешког периода,  с тога морамо имати јасне смјернице и да пред грађане изађемо са јасним програмима заштите здравља, а томе ће у значајној мјери допринијети овај Конгрес“, наглашено је у саопштењу Болнице „Свети врачеви“.

Семберија инфо