Одговор начелника Угљевика на саопштење РиТЕ Угљевик :: Semberija INFO ::

 

Одговор начелника Угљевика на саопштење РиТЕ Угљевик


„Гдје се чеше, ту га и сврби“ - Овако бих оном народном пословицом одговорио на  бесмислене, лажне, јадне и биједне оптужбе да ја преко угљевичких фирми опструишем  јавне набавке на Руднику и Термоелектрани Угљевик.
Зар је и у сферу економије и привреде до те мјере ушла политика или је некима „ушла  вода у уши“, мислећи да су најјачи, да им нико ништа не може, што радо и пропагирају  као поруку свакоме ко је ван њихове дружине. Убијеђени су да имају моћну пропагандну  машинерију да оцрне кога хоће, на правди Бога да га „провуку кроз блато“, кад било ко  тражи своје право. И то, у овом случају, право на рад и других, а не само њима подобних,  милих и драгих фирми и њихових газда. 
Не знам шта је лоше у томе да угљевичке фирме траже посао на Руднику и  Термоелектрани Угљевик и да се за посао боре законито, кроз одговарајуће понуде на  јавним набавкама?
Као челни човјек Угљевика, дужан сам да кажем да је важно да све буде законито. Не  кажем да фирме из Угљевика треба да добију посао „пошто-пото“, ако то није у складу  са законом. Далеко било! Тражим само да пред законом буду сви једнаки. Посебно се  противим било каквим притисцима на неке фирме да се не јављају на тендере. То је у  најмању руку дрско, безобразно и прљаво.
И гле чуда, са угљевичким фирмама, које не желе, а виде на тендерима, „спаковали“ су и  мене. И покушавају да мене притисну, уцјене, заплаше и застраше само њима знаним  методама. Е, господо, сад је стварно доста! Никад ни на кога нисам, нити ћу утицати да се  одрекне посла. Ако није тако, ајде реците, објавите, објелоданите. Једну причу имате за  дан, другу за ноћ. 
Оставите ме на миру и не увлачите ме у ваше прљаве игре, јер је крајње вријеме да се  уразумите. Знам коме све сметају моји успјеси на изборима и повјерење које ми даје  народ. Зар вам ништа не значи што сам добио 1500 гласова више од свог  противкандидата, а при томе знате како сте се хвалили колико га опција и челних људи  подржава са свих нивоа власти РС и БиХ. 
Радите по закону и не брините бригу. Или, како народ каже „немој па се не бој“.  Не тражите од мене да будем дио ваших метода и да вршим притиске на људе да се  повуку из посла и да одустану како би вама учинили „услугу“. 
Да нисам склон притисцима, уцјенама и манипулацији то угљевичани знају добро. Да  је супротно не бих добијао, свих ових година, повјерење људи нашег града и краја.
Као човјеку који више од двије деценије стоји на челу Угљевика тешко ми је а не  запитати се исто оно што се питају сви становници наше општине – Да ли пословање предузећа РиТЕ Угљевик, заиста, угрожава шачица угљевичких фирми или несавјесно,  неодговорно и бахато понашање актуелне управе овог предузећа?