КРОЗ ФОРМИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ФОНДА НАСТАВЉА СЕ УСПЈЕШНА САРАДЊА СА ДИЈАСПОРОМ :: Semberija INFO ::

 

КРОЗ ФОРМИРАЊЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ФОНДА НАСТАВЉА СЕ УСПЈЕШНА САРАДЊА СА ДИЈАСПОРОМ


Foto
Општина Лопаре има изузетну сарадњу са дијаспором и најуспјешнија је локална заједница у БиХ на том пољу.

Џенан Шарић, директор Стартап студиа / Startup studio/ програма у Фондацији „Мозаик“, која дуги низ година сарађује са општином Лопаре, је представио програм који ова фондација, заједно са општинама и градовима партнерима, нуди дијаспори за улагања у локалне заједнице широм БиХ.

Он је саопштио да се према Меморандуму, који су потписали директор Фондације Мозаик Зоран Пуљић и начелник општине Лопаре Радо Савић, формира Фонд за подршку инвеститорима из дијаспоре у износу од 120.000 КМ, за који ће по 60.000 КМ обезбиједити Фондација Мозаик и општина Лопаре.



„Драго ми је да смо и на овај начин проширили сарадњу са општином Лопаре са којом већ дужи низ година реализујемо програм Омладинске банке у овој локалној заједници, а ово је сад друга иницијатива која ће се бавити економском компонентом“, навео је Шарић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је казао да се успјешна сарадња са дијаспором наставља.

„Досадашњи континуитет рада са дијаспором се мора одржати, а сарадња ће бити и богатија, кроз програм са Фондацијом Мозаик, када се формира фонд преко кога ћемо финансирати дио пројеката наших људи из расејања“, нагласио је Савић.

Милан Кусмук из Фондације Мозаик је представио презентацију везану за функционалност виртуелног штанда и платформе Лонац експо /lonac expo/, на којој је представљена локална заједница.