ЛОПАРЕ: ПРЕДАВАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПРЕДАВАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА


 
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, уз помоћ Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине, организовало је теоретску обуку за пољопривредне произвођаче ове локалне заједнице.
Присутне је поздравио начелник општине Радо Савић и изразио захвалност предавачима.

-Од суштинске важности је примјена знања у пољопривредној производњи, јер је битно да се користи научна подлога за правилну примјену агротехничких мјера како би се обезбиједио довољан принос, као и кавалитетни и здрави производи“, истакао је Савић. Ђорђе Глишић, из ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди при министарству пољопривреде подручне једнице Бијељина, презентовао је заштиту кукуруза од болести, штеточина и корова.

-Пољопривредним произвођачима смо указали које све агротехничке мјере треба да обаве у циљу постизања стабилнијих приноса и економског успјеха када је у питању кукуруз“, рекао је Глишић. Сарадник за сточарство у ресору за пружање стручних услуга Миле Новаковић је фармерима говорио о узгоју коза.

-С обзиром да се у последњих пар година на подручју Лопара интензивира козарство указао сам на узгој, смјештај, расни састав, као и на проблематику остваривања подстицаја у овој области“, рекао је Новаковић.   

Semberija info