ГРАД БИЈЕЉИНА, САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ :: Semberija INFO ::

ГРАД БИЈЕЉИНА, САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу број Т 14 0 КТК 0029930 21 од 21.03.2022. године против бившег предсједника Управног одбора С. М. и бивше директорице П. С. што су као саизвршиоци у улози одговорних лица у Јавној установи Центар за културу ''Семберија'' Бијељина, и то С. М., у намјери да другом прибави имовинску корист прекорачио границе службеног положаја и овлаштења, а П. С., у намјери да себи и другом прибави имовинску корист, искористила свој службени положај и овлаштења, а прибављена имовинска корист прелази износ од 10.000,00 КМ, чиме су починили кривично дјело – злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске, а у вези са чланом 37. истог законика.

Градоначелник града Бијељина је 01.06.2021. године поднио кривичну пријаву против одговорних и службених лица у ЈУ Центар за културу ''Семберија'' Бијељина, а након проведеног поступка Окружно јавно тужилаштво у Бијељини подигло је оптужницу број Т 14 0 КТК 0029930 21 од 21.03.2022. године и исту упутило Основном суду у Бијељини на даље поступање.

Градска управа Бијељина ће у наредном периоду покренути поступак пред надлежним судом против одговорних лица у циљу накнаде штете, која је настала по буџет Града Бијељина горе наведеним радњама.