СИГУРНО ОКРУЖЕЊЕ ОМОГУЋАВА ДА СЕ БРЧКО У ПОТПУНОСТИ ФОКУСИРА НА РЕФОРМЕ :: Semberija INFO ::

 

СИГУРНО ОКРУЖЕЊЕ ОМОГУЋАВА ДА СЕ БРЧКО У ПОТПУНОСТИ ФОКУСИРА НА РЕФОРМЕ


Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан, заједно са командантом ЕУФОР-а генерал-мајором Антоном Весселyјем, састао се са руководством Дистрикта и шефом Полиције Брчко дистрикта. Супервизор је похвалио фокусираност власти Дистрикта на очување унутрашње кохезије и сигурног окружења, како је наглашено у њиховој заједничкој изјави из децембра. Као што је подвучено у тој изјави, приоритет је имплементација реформи и борба против корупције као основа за просперитет цјелокупне брчанске заједнице; вријеме је да ријечи постану стварност, нагласио је супервизор.
 
Почетком ове седмице, супервизор је имао корисне разговоре са предсједавајућим Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем и министром саобраћаја и веза БиХ Војином Митровићем о одлукама које се требају донијети на државном нивоу за наставак активности на реализацији Пројекта водоснабдијевања у Дистрикту уз подршку ЕБРД-а и реконструкцији моста Брчко-Гуња.
 
Супервизор је присуствовао састанку мисије Свјетске банке са високим званичницима Дистрикта и разговарао о наредним корацима за убрзање пројеката предложених у оквиру Програма интегрисаног развоја ријечних коридора Саве и Дрине – регулације водотока Брке и Близне, еколошки прихватљивог затварања постојеће депоније, изградње савременог центра за одлагање отпада и шеталишта дуж ријеке Саве.
-Ови пројекти ће убрзати транзицију Дистрикта ка чистој животној средини заштићеној од поплава, те подстакнути развој локалне  инфраструктуре која ће унаприједити регионалну увезаност Брчког, изјавио је супервизор.