ДАНИ КОМЕДИЈЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДАНИ КОМЕДИЈЕ У БИЈЕЉИНИ


Вечерас ,,Битанга у боји’’

Према програму овогодишњих ,,Дана комедије’’, вечерасјих ,,Дана комедије’’, вечера је на репертоару комедија ,,Битанга у боји’’ коју изводе глумци Агенције ,,Сцена’’ из Београда.

Овај позоришни комад написао је Вања Булић, добитник награде „Радоје Домановић“ за 2020 годину, а режирала је Теа Пухарић. Изузетну глумачку екипу чине Милош Дјордјевић, Маја Шарац, Милан Чучиловић и Тијана Упчев. Продуцент Агенција ,,Сцена’’.   

У комедији угледни тајкун, који уласком у културу пере своју биографију, ангажује два глумца и двије глумице да припреме позоришни комад по својој жељи и да то буде прва представа у позоришту које ће он финансирати. У раду на новој представи, глумачку екипу оптерећују медјусобне размирице, спутане и неспутане страсти, трка за преживљавањем, неостварене амбиције.

Опредељују се да у садашње вријеме преселе „Господју министарку“, „Ромеа и Јулију“ и „Коштану“. Тада цијела прича прерсаста у урнебесну комедију у којој ће гледаоци препознати све оно што свакодневно преживљавају, читају у новинама или гледају на телевизији, па ће се на крају представе искрено упитати: Да ли је све ово заслужило смијех или нека друга осјећања?

Дакле, бијељинска публика ће и вечарас, вјероватно, имати прилику да ужива у наступу београских глумаца у бијељинском Центру за културу.