КОНАЧНО: ПОТПИСАН УГОВОР О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНЕ РАСВЈЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

КОНАЧНО: ПОТПИСАН УГОВОР О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНЕ РАСВЈЕТЕ


У просторијама Градске управе Града Бијељина данас је, након дуготрајних административно-правних процедура потписан уговор о одржавању јавне расвјете на подручју Бијељине за 2022. годину. Уговор је потписао градоначелник Љубиша Петровић и Велибор Видаковић, директор компаније „Телефонија Видаковић“ из Добоја а односи се на одржавање око 20.000 расвјетних тијела на подручју града. Уговор је вриједан 170.000 конвертибилних марака.
-Захвалио бих се грађанима на стрпљењу током претходних седам мјесеци неодржавања јавне расвјете. Уједно свим грађанима упућујем извињење зато што су морали да трпе све ове блокаде. Извињавам се у своје и у име Градске управе али и у име свих оних који су допринијели да се ова јавна набавка, њено провођење и потписивање овог уговора беспотребно одужи на седам мјесеци“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић и најавио интензивирање радова како би се у наредна два мјесеца систем јавне расвјете на подручју града вратио у оптималан режим рада.
Градоначелник је обавезао службенике Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине и Одсјека за послове мјесних заједница Градске управе града Бијељина да са извођачем радова имају што ефикаснију међусобну сарадњу како би се са што мање проблема наставило одржавање и функционисање система јавне расвјете на подручју града. 


-По данас потписаном уговору дужни смо у наредних пет дана доставити банковну гаранцију. Ми ћемо то урадити сутра како би од петка изашли на терен и почели рјешавати нагомилане проблеме. Ангажоваћемо максималан број екипа који ће по одређеним приоритетима рјешавати проблематику јавне расвјете на терену. Замолио бих грађане за стрпљење а ми ћемо се потрудити да у наредних 15 до 20 дана поправимо најкритичнија мјеста“, рекао је Велибор Видаковић, директор „Телефонија Видаковић“.

Семберија инфо