ПУБЛИКА УЖИВАЛА У ЗАБУНАМА :: Semberija INFO ::

 

ПУБЛИКА УЖИВАЛА У ЗАБУНАМА


По програму овогодишњих ,,Дана комедије'' у Бијељини синоћ су наступили глумци Позоришта ,,Славија'' из Београда. Осмочлана театрална екипа глумаца одушевила је бијељинску публику. У ,,Комедији забуне'' глумили су Јелица Сретеновић, као позната српска глумица у пензији која је издала петособни стан у центру Врачара двјема студенткињама – једна студира сликарство, а друга музику. У жељи да се повуче из београдског убрзаног живота, глумица у пензији намјерава да оде на село и да тамо живи мирним животом и због тога даје оглас у новинама да стан изда једној особи. Огласе у новинама дају и студенткиње, а и глумицина служавка.

Збрка у комедији настаје када заинтересовани мушкарци, након прочитаног огласа, долазе у стан и успостављају комуникацију са погрешном женом која је дала оглас. Комедија добија расплет на самом крају, а на крају је и бијељинска публика, уз овације, бурним аплаузима за наступ, наградила глумце ,,Комедије забуне'' – Јелицу Сретеновић, Наташу Аксентијевић, Милицу Јанкетић, Катарину Барјактаревић, Немању Јаничића, Пеђу Дамјановића, Сашу Јоксимовића и Огњена Дрењанина.



Вечерас је на програму ,,Дана комедије'' требало да буде представа ,,Скупштина'', Градског позоришта ,,Јазавац'' из Бањалуке. Међутим, због проглашења Дана жалости у Републици Српској, ова представа је отказана. Како су потврдили из Центра за културу ,,Семберија'', глумци Бањалучког позоришта наступиће у понедјељак, 28. марта, у 20 часова.

Купљене улазнице за ову представу важе за нови термин извођења'', наглашавају из Центра за културу.