ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА, СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УГЉЕВИКА ОДРЖАЛА ГОДИШЊУ СЈЕДНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА, СКУПШТИНА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ УГЉЕВИКА ОДРЖАЛА ГОДИШЊУ СЈЕДНИЦУ


Foto
На редовној годишњој сједници Скупштине Борачке организације Угљевика  једногласно је подржан изјештај о раду за протеклу годину.
 
Делегати су једногласно усвојили и приједлог програма плана рада Борачке организације Угљевик за 2022. годину, као и финансијски план за ову годину.
 
Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да је данас поручено да Борачка организација Републике Српске мора бити јединствена те да је представља један представник.
 
-Закључак који је изгласан данас, јесте да се не прихватају закључци Народне Скупштине Републике Српске везано за борачка права јер не доносе никаква побољшања борачкој популацији становништва него борце дијеле на социјално-угрожене и неугрожене, против смо таквих подијела бораца-рекао је Маринковић.


 
Скупштина Борачке организације Угљевика сматра према Маринковићевим ријечима да треба повећати борачки додатак на 5 КМ по мјесецу учешћа у рату, а да се основица за обрачун инвалиднина повећа на 80 одсто од  просјечне плате у Српској.
 
-Треба увести цјелокупну здравствену заштиту за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и борце а да се поштује и усклади Закон о правима бораца са другим законима-указао је Маринковић.
 
Начелник Угљевика Василије Перић присуствовао је Скупштини Борачке организације и захвалио свим борцима за све што су чинили у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
 
-Исказујемо поштовање према свима који су дали највише за стварање Републике Српске и њиховим породицама- нагласио је Перић у обраћању.
 
Перић је оцјенио добром сарадњу општине Угљевик и локалне Борачке организације на досадашњим бројним реализованим пројектима.
 
-Увијек ћемо имати слуха за питање борачке популације-закључио је Перић.