СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА: ОКРУГЛИ СТО У ГИМНАЗИЈИ :: Semberija INFO ::

 

СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА: ОКРУГЛИ СТО У ГИМНАЗИЈИ


Поводом 22. марта, Свјетског дана вода ЈП „Воде Српске“  и ЈУ Гимназија „Филип Вишњић“ организивали су округли сто како би уче(с)ницима скренули пажњу на значај очувања вода као основе цјелокупног екосистема планете. Сваке године на овај дан, јавност се настоји подсјетити на један од сегмената овог важног ресурса. Ове године Свјетски дан вода се обиљежава под слоганом „Учинимо невидљиво видљивим“ гдје се у први план истиче важност и императив очувања подземних вода.

-Као институција која је надлежна за интегрално управљање водама на територији Републике, ЈП „Воде Српске“ сваке године на различите начине обиљежава овај дан. Данас, заједно са наставним особљем бијељинске Гимназије желимо да ове младе људе упознамо са значајем и проблемима који се тичу подземних вода“, рекао је Мирослав Миловановић, директор ЈП „Воде Српске“.



На округлом столу су, поред ученика Гимназије „Филип Вишњић“ учествовали гимназијалци и њихови професори из Бањалуке и Прњавора. Нека од питања која су ученици припремили за надлежне из ЈУ „Воде Српске“ тицала су се начина како млади могу спречавати загађивање подземних вода и како у том смислу могу утицати на старије.

Семберија инфо