ПОТПИСАН УГОВОР О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН УГОВОР О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА


Градоначелник Љубиша Петровић, потписао је уговор о субвенционисању превоза ученика потписан је са шест превозника. У име превозника, Градској управи се  захвалио Милан Чутурић, јер, како је рекао, на овај начин им помажу да ублаже проблем које је изазвало поскупљење горива.

-Превозимо око 1. 000 ученика основних школа, а субвенције износе 25 КМ по ученику. Цијене горива су високе и ова ссубвенција нам је веома знаачајна”, рекао је Чутурић. Градоначелник Љубиша Петровић је подсјетио да је потписивањем уговора. ријешено субвенционисање за ову календарску годину.

-Овим потписивањем уговора обухваћено је друго полугодиште ове године и прво полугодиште наредне школске године. Субвенцијом је обухваћено око 1. 000 ученика основних школа, а предвиђена буџетска средства износе 220. 000 КМ”, рекао је Петровић и додао да су поред потписивања уговора, разговарали о постојању и функционалности јавног превоза у Бијељини.

-Упознали смо наше превознике о изради студије изводљивости јавног градског саобраћаја, од које очекујемо детаље који ће допринијети да се се отклоне мањкавости и задовоље потребе наших грађана”, рекао је Петровић.

Семберија инфо