ПОЛИТИЧКА "ПРЕПУЦАВАЊА" ОКО РАСПОДЈЕЛЕ ЗА СПОРТ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИТИЧКА "ПРЕПУЦАВАЊА" ОКО РАСПОДЈЕЛЕ ЗА СПОРТ


Свједоци смо иступања у медијима и на друштвеним мрежама "политичара" који су одговорни за катастрофалну примјену правилника о расподјели средстава за спорт у граду Бијељина. "Нико није крив" је парола људи који су добар правилник дезавуисали процентима расподјеле средстава и у оквиру спортских грана направили толико штетну расподјелу да ће неки клубови морати у ниже рангове, ако их имају, док ће други политички  распоређеним новцима и резервама профитирати.

Да ли је оправдано да се комплетна резерва и прошле и ове године у појединим гранама колективних спортова распоређује само једном клубу на штету других, а посебно женских колектива који добијају вишеструко мање средстава?

Када дате новац клубу који готово нема свог играча већ све купи - то они зову увећаним трошковима такмичења. Поштована господа, без икакве реалне анализе стварних трошкова такмичења су, рецимо, дојељивали фудбалским друголигашима двоструко више стедстава него женским одбојкашким прволигашима који само на путовањима у сениорској конкуренцији пређу преко 6.000 километара. Очиту дискриминацију жена у расподјели "политичари" покушавају да прикрију "шупљим" дискусијама које су везане за 2-3 хиљаде које су пребачене некој " школи спорта" насталој од школе при,  назови, градским клубовима превођењем дјеце која иду за тренером. Формирана су удружења која су законска, што није спорно, али та удржења може, без икакве одговорности, оснивач угасити кад год хоће. Не може такав клуб бити у истој равни са, читај0 градским клубом из кога је одвео дјецу која су била у тренажном процесу и сада тај новоформирани клуб постиже неке резултате. Континуитет и традиција се морају поштовати, јер је најчешће маркетиншко  представљање и агресивност тих нових колектива штетно и на односе међу дјецом у школама, па иде чак дотле да се у школске секције не узимају дјеца (рецимо из Радника).

У свему овоме је политика на најружнији начин са паролом "то постоји само од кад сам ја ту". За чуђење је наступ неких младих људи који мисле да су постављени на одређене функције заслугом, а не политички.

Проценти које је "поставила" и мијењала, својевремено, прије више од деценије, градска администрација (опште је познато ко је гдје био) фаворизујући поједине гране спорта без икаквих аргумената, морају бити ревидирани и правичности мора бити много, много више.

Надамо се, као колектив, који има велико број чланова, традицију 26 година и резултате који су евидентни, дочекати барем једну приближно правилну расподјелу  без политиканства и дискриминације. Морамо такође напоменути да су сва дјеца  и одрасли равноправни и да дискриминације не смије бити и да је "ја Теби - Ти мени" дно понашања. ЖОК "Радник" је једини клуб у колективним спортовима коме су умањена,  ионако мала средства, за трећину. 
Спортски поздрав!

ЖОК "РАДНИК"