ОТВОРЕНА ОБНОВЉЕНА АМБУЛАНТА ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У КОРАЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ОБНОВЉЕНА АМБУЛАНТА ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ У КОРАЈУ


Foto
У мјесној заједници Корај, општина Лопаре, отворена је обновљена амбуланта породичне медицине.
„Иницијативу за реконструкцију и обнову рада амбуланте покренули су начелник општине Лопаре Радо Савић и начелник општине Челић Адмир Хрустановић на састанку који је одржан у децембру прошле године“, рекао је директор Дома здравља Лопаре.

Он је навео да је амбуланта Дома здравља Лопаре у Корају обновљена након дужег низа година и да ће функционисати на начин да ће пацијенти из мјесне заједнице Корај и из околних села Пушковца, Милиног Села и Бобетиног Брда моћи остварити своје здравствене услуге у поменутом објекту.

„Амбуланта је потпуно опремљена по стандардима Министарства здравља Републике Српске“, додао је Нешковић.



Директор Дома здравља Челић Аида Ждралић Башић је изразила задовољство својим учешћем у пројекту, залагањем начелника Савића и Хрустановића, као и међуентитетском сарадњом на његовој реализацији.
Она је навела да ће се у амбуланти смјењивати љекари из домова здравља Лопаре и Челић, те да ће медицински техничари радити сваки радни дан у седмици.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је саопштио да су Дом здравља Челић и Дом здравља Лопаре, заједнички успјели да створе кадровске услове како би се амбуланта поново отворила за око 1000 становника који гравитирају Корају.

Он је изразио задовољство што ће пацијенти који имају осигурање из Републике Српске, али и из Федерације БиХ моћи у обновљеном објекту добити услуге примарног нивоа здравствене заштите.

„Општине Лопаре и Челић су пронашле средства из разних извора да се објекат опреми и уреди“, навео је Савић.
„Ово је лијепа прича што се тиче општина Лопаре и Челић“, истакао је Адмир Хрустановић, начелник општине Челић.

Он је рекао да се на поменути пројекат чекало тридесет година, те да његовом реализацијом грађани неће морати ићи ни у Челић ни у Лопаре, јер ће здравствене услуге моћи користити у Корају.