ОМЛАДИНСКИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ТИ СЕ ПИТАШ :: Semberija INFO ::

 

ОМЛАДИНСКИ САВЈЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ТИ СЕ ПИТАШ


Пројекат Омладинског савјета Републике Српске “Ти се питаш”, који финансира аустријска развојна агенција, а реализује се у сарадњи са међународном организацијом  за миграције (УН) у шест градова Републике Српске. Никола Стјепановић, предсједник Омладинског савјета РС каже да је циљ пројекта оснаживање комуникације и дијалога између локалних власти и младих људи.


-Ми смо дан прије већ разговарали са младим људима како бисмо идентификовали проблеме са којима се сусрећу, а други дан активности посветили смо дијалогу са представницима локалне заједнице и проналажењу начина да се проблеми рјешавају”, рекао је Стјепановић и додао да су млади исказали потребу за рјешавањем проблема градског превоза, да постоји потреба спортских дворана, да је потребна јача подршка омладинском организовању, простор за младе и тд. Учесница пројекта Сара Стојановић, која је и предсједница Савјета ученика бијељинске Гимназије, истакла је да су проблеми младих многобројни.

-Од дијалога са представницима градске власти очекујемо конкретна и јасна рјешења за рјешавање проблема. Наш крајњи циљ је и да будемо активни учесници у доношењу одлука које се тичу нас”, рекла је Стојановићева. Члан организиције “Визија младих” Марко Ристић рекао је да је циљ пројекта да се проблеми младих рјешавају и да дијалог буде настављен и у наредном периоду. У име Градске управе, Љубица Млађеновић, истакла је да млади људи уочавају како предности, тако и недостатке које град посједује. Она је подсјетила и да Град Бијељина има документ Омладинска политика који истиче наредне године и додала да ово може да буде и увод у израду новог документа.
-Оно што ме радује је одлука да ће у подрумским просторијама у Центру за културу, бити уређене просторије  за младе, гдје ће се организовати радионице, изложбе и едукације, да наши млади људи имају простор гдје ће квалитетно проводити вријеме”, рекла је Млађеновићева. Она је додала да ће град и у будућем дјеловању подржати локални омладински активизам и да ће оснаживати све моделе интензивне комуникације са њима.