ГРАДСКО ЗАНАТСКО-ПРЕДУЗЕТНИЧКО УДРУЖЕЊЕ “ПРЕДУЗЕТНИК” ПРОСЛАВИЛО СПАСОВДАН :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКО ЗАНАТСКО-ПРЕДУЗЕТНИЧКО УДРУЖЕЊЕ “ПРЕДУЗЕТНИК” ПРОСЛАВИЛО СПАСОВДАН


Градско занатско-предузетничко удружење “Предузетник”, уз присуство многобројних гостију, прославило је Крсну славу-Вазнесење Господње, Спасовдан. Кум славе Удружења, градоначелник Мићо Мићић је, честитајући славу, истакао значај удружења за Бијељину и обећао наставак подршке Градске управе малим привредницима.

-Предузетмик је једно од најбитнијих удружења које окупља 1.850 малих привредника, запошљавају више од 3. 500 грађана и његују традицију већ 111 година. Њихов значај се очитује у креирању привредног амбијента града, што свакако подржавамо, а то смо до сада учинили кроз укидање комуналних такси занатлијама који се баве старим занатима и настојимо

Да им помогнемо преко Агенције за мала и средња предузећа,”рекао је Мићић. Домаћин славе, Милорад Стевић, извршни директор Удружења, истакао је да се Удружење, упркос тешком времену, неуморно залаже за бољи положај занатско-предузетничке дјелатности на подручју града. Он је нагласио да имају успјешну сарадњу са Градском управом, са градоначелником Мићићем и свим одјељењима. Такође, недавно су имали конкретне разговоре у ресорном министрству по питању рјешавања високих фискалних обавеза, парафискалних намета, лошег рада инспекцијских органа и недостатка субвенција и олакшица.

-Очекујемо да ће се до краја године доћи до  рјешавања већине ових проблема. Занатска занимања су будућност и ми ћемо заједно са надлежним радити на том плану, рекао је Стевић честитајући славу члановима “Предузетника”.