РАДНИК ПОДБАЦИО У ДЕРБИЈУ ЗАЧЕЉА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БиХ :: Semberija INFO ::

 

РАДНИК ПОДБАЦИО У ДЕРБИЈУ ЗАЧЕЉА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БиХ


ФК „Радник“ и ФК „Рудар“ из Приједора подијелили су бодове у сусрету 22. кола М:тел Премијер лиге БиХ. Меч је игран на веома лошем травњаку а завршен је без постигнутих голова. Оваквим резултатом ниједна екипа не може бити задовољна. Прво полувријеме протекло је у настојањима домаћих да дођу до гола Шћекића. Међутим, већину тих покушаја одбрана Приједорчана је неутралисала на двадесетак метара од свог гола.

Радник је прву праву прилику за погодак имао у 22. минуту када је Предраг Ристановић након изведеног корнера са лијеве стране шутирао главом из непосредне близине али је голман Приједорчана био на висини задатка. Гости су узвратили пет минута касније, када Данило Мармат није искористио непажњу голмана Радника међутим, одбрана Радника се брзо консолидовала и отклонила опасност од свог гола.

У другом полувремену Радник је ушао нешто агресивније у игру, али су сви њихови покушаји остали безуспјешни. Најболју прилику на утакмици Приједорчани нису искористили у 63. минуту када је најболји играч Рудара Никола Мандић у контранападу претрчао половину терена по десној страни да би пред шеснаестерцем Радника асистирао Демиру Јакуповићу који је, у пуном трку из поволјне позиције шутирао преко гола Радника.

ФК „Рудар“ је од 74. минута играо са играчем мање пошто је други жути, црвени картон зарадио Предраг Зекановић. Радник је потом вршио притисак на гол гостију како би дошао до шансе за постизање поготка али је одбрана Приједорчана све нападе са лакоћом рјешавала, те заслужено носи бод из Бијељине.



И са играчем више ФК „Радник“ није показао никакву кративност а око 500 гледалаца на трибинама остало је ускраћено за квалитетну фудбалску представу.
 
ФК „Радник“: Муминовић, Сушић (од 67. мин Шарић), Попара (од 46. мин Благојевић, од 89. мин Тодоров), Васић, Урошевић, Ристановић, Живковић, Ђорић, Пантелић, Шуберт, Хасукић (од 46. мин Мотика).

ФК „Рудар“: Шћекић, Пекија, Павловић (од 50. мин Даниловић), Мандић (од 85. мин Садику), Сајак, Хоџић (од 50. мин Буразор), Амоа (од 70. мин Кнежевић), Зекановић, Јакуповић, Мармат (од 70. мин Куленовић), Реџић.
 
Одиграним утакмицама 22. кола М:тел Премијер лиге БиХ завршене су 2/3 шампионата. На основу позиција које су клубови остварили на табели у досадашњем дијелу првенства утврђен је распоред одигравања преосталих 11 кола. Од 11 утакмица ФК „Радник“ ће на Градском стадиону у Бијељини играти пет, против ФК „Слобода“, ФК“Вележ“ и против све три екипе које се боре за опстанак у Премијер лиги БиХ, ФК „Посушје“ (28. коло), ФК „Леотар“ (30. коло) и ФК „Рудар“ (32. коло).

Питање је, да ли бијељинским Плавим са оваквом игром, домаћи терен уопште може помоћи?

Семберија инфо