ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДЕСЕТОГОДИШЊАКА: Чаша лимунаде, чаша хуманости :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДЕСЕТОГОДИШЊАКА: Чаша лимунаде, чаша хуманости


Много је бола на свијету, али хуманост, посебно она која долази из дјечијих срца, може ублажити сву тугу овог свијета.

Ученици четвртог разреда Основне школе ,,Вук Караџић“ са нестрпљењем су дочекали петак, посљедњи дан маја, дан када су у Градском парку организовали хуманитарну акцију продаје лимунаде, а под симболичним називом “Чаша лимунаде, чаша хуманости“. Циљ им је да прикупе нешто новца за помоћ у лијечењу Бошка Вуковића.  Бошко Вуковић, 16-годишњак из Бијељине, ученик је првог разреда Пољопривредне и медицинске школе, а у априлу мјесецу имао је тешку саобраћајну несрећу. 



-Ово данас није прва акција. Прво смо моје три другарице,  Лена Какућа, Нина Гарић, Миа Поповић и ја, 11. маја организовале хуманитарну акцију продаје лимунаде. Нашој акцији су се тада придружили још неки другари. Лимунаду смо правили и продавали на малом импровизованом штанду на улици, по цијени од пола марке по чаши,  и тада смо скупили 85 конвертибилних марака  за Бошка Вуковића, прича Марија Смиљанић. 

Када су у разреду сазнали за ову акцију својих другарица, сви су изразили жељу да и они дају свој допринос како би се Бошку Вуковићу, који је бивши ученик њихове школе, сакупило више новца за лијечење. Тако су одлучили да понове акцију, а овај пут  у њој учествују сви ученици IV-3 разреда. 

-Овај пут, на савјет наше учитељица Тање Милинковић, лимунаду не правимо на лицу мјеста, него већ направљену нудимо нашим суграђанима, а по цијени од једне марке. Један дио смо направили са шећером, а други је без шећера, како би свачији укус био задовољен, истиче Лена Какућа која је поносно нагласила да су све припреме за одржавање ове хуманитарне акције сами урадили. Каже, данима су израђивали и поруке како би сви знали шта то они раде и каква акција је у питању.

Бијељинци су се радо одазвали акцији основношколаца. Један број њих, који из неког разлога није био за пиће, дао је само прилог, али и они, као и они који су се одазвали позиву да попију свјежи напитак, те узели чашу лимунаде на штанду,  уживали су у слатком укусу ХУМАНОСТИ.