ПОТПИСАНО ПЕТ УГОВОРА У ОБЛАСТИ ИЗГРАДЊЕ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНО ПЕТ УГОВОРА У ОБЛАСТИ ИЗГРАДЊЕ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ


Почиње реконструкција Улице Стефана Дечанског

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је са извођачима радова и добављачима, изабраним у поступку јавних набавки, уговоре о првој фази реконструкције Улице Стефана Дечанског, изградњи пјешачке стазе у путном појасу магистралног пута М-1 113 Бијељина - Угљевичка Обријеж, набавци и постављању свјетлосно-сигналног уређаја и опреме за смиривање саобраћаја у зони пјешаког прелаза у Улици Кулина бана, мјерењу аерозагађења на подручју града Бијељина и набавци опреме за видео надзор и мобилних камера.
 
Прва фаза реконструкције Улице Стефана Дечанског обухватиће потез од кружне раскрснице са улицама Незнаних јунака, Цара Уроша и Иве Андрића (кружна раскрсница ,,Дуд") до раскрснице са Мачванском улицом, у дужини од 400 метара. У склопу реконструкције улице предвиђена је изградња двије коловозне траке, обостране пјешачке и бициклистичке стазе, зеленог појаса са стаблима, као и простора за подужно паркирање возила на дијелу гдје ширина попречног профила то омогућава. Реконструкција ће подразумијевати и јавну расвјету, кишну канализацију и водоводну мрежу, с обзиром на то да је инфраструктура у том дијелу града дотрајала, те да често долази до пуцања цијеви. Вриједност овог уговора је 640.985 конвертибилних марака (без ПДВ-а).
 
Вриједност уговора о изградњи пјешачке стазе у путном појасу магистралног пута Бијељина - Угљевичка Обријеж је 54.997 КМ (укључујући и ПДВ), а стаза ће бити изграђена на потезу између тачака обиљежених као КМ 1+550,00 и 1+750,00.
 
Свјетлосно-сигнални уређај и опрема за смиривање саобраћаја у зони пјешаког прелаза у Улици Кулина бана, поред пјешачког моста преко канала Дашница, служиће за упозоравање возила на пјешачки прелаз и повећање безбједности учесника у саобраћају, а њихова набавка и постављање коштаће 11.187 КМ (укључујући и ПДВ).
 
Уговором о набавци опреме за видео надзор, чија је вриједност 10.530 КМ (укључујући и ПДВ), Одјељење комуналне полиције Градске управе набавило је шест мобилних камера које ће бити постављане на локацијама очишћених дивљих депонија, како би било спријечено њихово поновно формирање, а прекршиоци комуналног реда идентификовани. Мјерење аерозагађења на подручју Града Бијељина током 2022. године ће вршити Јавна научноистраживачка установа „Институт за заштиту и екологију Републике Српске“ из Бањалуке, а вриједност овог уговора је 23.283 КМ (укључујући и ПДВ).