ПРЕКИНУТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ПРЕКИНУТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


Foto
Девета редовна сједница Скупштине општине Угљевик прекинута је данас јер није било кворума за наставак након што се после паузе нису појавили одборници окупљени око СНСД-а.

Из одборничког клуба СДС-а тврде да је данас на незаконит начин разријешена скупштинска комисија за Избор и именовање као и предсједник Скупштине општине који је члан ове странке.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је у интересу грађана да све скупштинске одлуке буду демократске и у оквиру закона.

Перић је подсјетио да је на претходним локалним изборима освојио мандат начелника Угљевика са скоро 1.500 гласова више у односу на противкандидата из СНСД-а.

-Српска демократска странка има велику подршку грађана општине Угљевик, већ више од двије деценије чини окосницу локалне власти. Освојила је 9 од укупно 23 одборничка мандата на задњим локалним изборима-рекао је Перић.

Перић је коментаришући данашњу смјену предсједника Скупштине општине и скупштинске комисије за Избор и именовање рекао да је нерегуларна јер нису испуњени услови који су прописани законом.